Festival Mundial de Folklore de Montrejèau (França 2016)

    Som un grup d’amics interessats per la nostra cultura. El ball es sobretot el nostre vincle d’unió. Ens hem format a diverses escoles de ball de Palma. 

     L’any 2001 vàrem crear la nostra associació cultural “S’Eixam Mallorquí”. Intentam mantenir i donar a conèixer les nostres arrels a travès del ball, respectant, al mateix temps la forma de vestir tradicional.

    Els nostres balls (jotes, fandangos, boleros mateixes…) són una mostra de com es feien les festes abans: Es un ball de parella, espontani i matriarcal, reflexe de la societat mallorquina dels segles XVIII i XIX.

     La dona seduïa l’home comandant el ball, provant d’enganar-lo, i aquest, al mateix temps, seguia els passos que ella anava fent.  Per tant, la iniciativa del ball era de la dona, que improvisava cada punt.

     D’aquesta forma s’interpreta una dansa viva i amb la picaresca del balls que es realitzaven en les places i les eres en tornar de les feines del camp.

                                                                                            *************

   Somos un grupo de compañeros amantes de nuestro folklore y tradiciones. Procedemos de diversas escuelas de bailes mallorquines de Palma de Mallorca. En el año 2.000 creamos el grupo S´Eixam Mallorquí  y en el año 2.001 nos constituimos como Asociación Cultural.

   El principal fin de nuestra Asociación es mantener, fomentar y dar a conocer nuestras raíces, mediante las danzas tradicionales y populares mallorquinas así como  nuestra indumentaria.

   Bailamos los bailes de nuestra tierra de la isla de Mallorca al son de nuestra música popular: jotas, boleros, fandangos y  mateixas.